sukupolvien-silmukat-etukansi-normal.jpg

Kuva: Copyright © 2014 Maahenki Oy

Törmäsin Ravelryssa kotimaiseen neulekirjauutuuteen, Sukupolvien silmukat. Kirja sisältää 30 neule- ja virkkausohjeita lapasiin ja sukkiin luovutetun Karjalan alueelta 1700-luvulta 1940-luvulle. Kirjan tekijäjoukkoon kuuluu nimekäs joukko kotimaisia neulojia: Pia Ketonen, Eija Bukowski, Leena Kokko, Anne Bäcklund ja Sari Suuronen.

Kuten olen joskus maininnut, omat sukujuureni ovat osittain peräisin Karjalasta. Koen itseni ehkä eniten karjalaiseksi. Siksi päätin tämän kirjan nähtyäni, että se tulee löytämään tiensä minun kirjahyllyyni heti ilmestyttyään. Ja niin kävikin. Kesäloman kunniaksi lähti tilaus menemään ja reilu viikko tilauksesta kirja oli käsissäni.

Kirja on kerrassaan hurmaava. Ohjeet ovat ihania, kuvat kauniita ja kerrotaanpa kirjassa pala maamme käsityöhistoriaakin. Kirjoneuleita on paljon. Aion selättää kirjoneulekammoni ja opetella tekemään upeita kirjoneuleita. Ensimmäiset sukat ovat kirjasta puikoilla. Seiskaveikasta kakspuolikkailla puikoilla. Elämänpolkuja-sukat ovat polvekeraidalliset sukat. Nämä valikoituivat neulottaviksi puhtaasti siitä syystä, että startiitti iski ja jotain oli pakko kirjasta saada puikoille ja noihin sukkiin oli sopivaa lankaa. Hellekelillä (+29) tämä harrastuksen mielekkyys välillä mietityttää. 

Sukulaiset ja ystävät saavat taas varautua neuleryöppyyn jouluna :)