Mikähän hitto siinä oikein on, että suomalaisten kaaliin ei mene se tosiasia, että nyt on talvi ja talvella on liukasta. Ja koska on liukasta, ei auto ihan oikeasti pysähdy samoin kuin kesäkelillä. Ei vaikka auto olisi kuinka iso, hieno tai kallis. Ei vaikka auton alla olisi upouudet talvirenkaat. Ei vaikka kuski olisi (omasta mielestään) kuinka taitava tahansa eikä ole ikinä kolaria ajanut. Talviliukkailla on hitto vieköön syytä pitää se turvaväli. Ja auta armias jos sinä puskurissa roikkuva ääliö satut täräyttämään Elviksen perään, niin usko pois, tulet katumaan enemmän kuin katkerasti ja vannon että muistat turvavälin sittenkin kun et enää mitään muuta muista.

Ja toinen nerokas idea, jonka olen pelottavissa määrin huomannut asuinseudullani yleistyvän, on pitkien valojen väärinkäyttö. Takana oleva autoilija räväyttää pitkät valot päälle, jos hänen mielestään edellä oleva ajaa liian hiljaa. Ekalla kerralla väistin, seuraavalla kerralla pudotan vauhdin viiteenkymppiin. Ihan vaan näille neropateille tiedoksi, että jos se edessäsi ajava sattuu vilkaisemaan peiliin samalla hetkellä kun pitkät laitat päälle, menee näkökkyky hetkeksi. Toimintasi on siis aivan helvetin vaarallista ja TYPERÄÄ.

Ja edelleen, liikennevaloissa se PUNAINEN väri tarkoittaa seis. Silloin pitää risteykseen pysähtyä. Ymmärräthän että kun valo vaihtuu sinulle punaiseksi, niin se on vihreä jollekin muulle. Pällimpikin tajuaa, että tällöin on suuri vaara päästä hengestään.

Näissä tunnelmissa onkin kiva lähteä kaupungille ajelemaan...