Joskus vuosia sitten hamstraamani Novitan ruskea Bambu-lanka pääsi käyttöön, ja tein siitä Kummitytölle Unikko-kaulurin. Silmukoita tais olla 78, puikot 3,5 mm bambut ja normit metalliset pyöröt. Kuva jäi ottamatta, kun kaulurin piti olla nimipäivälahja, mutta kun en ehtinyt saada sitä valmiiksi ja kun nimipäiväkin meni jo, niin kiiressä sitten pistin kaulurin ja lasten piirtämän kortin kirjekuoreen ja kuoren kiinni. Lienee ihan turha edes mainita, että neljä päivää myöhemmin tuo kirjekuori on edelleen käsilaukussani odottamassa sitä hetkeä, että ehtisin joskus postiin..

Olen neulonut hyvin vähän muita kuin villa- ja villasekoitelankoja. Bambusta olen tehnyt joskus vauvan myssyn, sukat ja tumput. Minkään muun valmistajan bambulangoista minulla ei ole kokemusta. Novita Bambu on pehmeää, mutta hankalahkoa neuloa. Lanka on löyhäkierteistä (?), jolloin minulla ainakin puikko meni turhan monta kertaa langan läpi jättäen työhön rumia säikeitä. Vaikka kauluriohje noin yleisesti ottaen oli tosi simppeli, ja se soveltuu hyvin esim. telkkarineuleeksi, teki lankavalinta hommasta asteen haastavampaa. Mutta, siitä huolimatta kaipaan Bambu-lankaa takaisin tuotantoon.

Noin ikuisuuden puikoilla olleet Paraphernaliat edistyivät nekin viikonlopun aikana. Valmistahan ei ole vieläkään, mutta toisen sukan syndrooma tuntuu painavan raskaasti päälle. Pitäis päästä tekemään lahjasukkia, Esikoisen sukkia, omia neuletakkeja ja kämmekkäitä ja ja ja... Mut nyt sitten kuitenkin olen pysynyt lujana, enkä ole antanut itselleni lupaa aloittaa uutta työtä ennen kuin nämä sukat ovat valmiit.

Joululahjaksi suunnitteilla on kahdet sukat. Toki olis kiva tehdä enemmänkin, mutta täytynee pitää realiteetit kunnossa. Tekis mieli uudesta Novitasta tehdä pari juttua parille pikkulemmikille, mut katotaan nyt mihin sitä ehtii.

Näppärän aasinsillan kautta päästiinkin sitten uuteen Novitaan ja sen kylkiäisinä tulleeseen sukkaliitteeseen. Viimeksi mainittu pääsi luettavaksi ensin. Kivoja sukkamalleja, uusia tapoja tehdä kantapää, aloittaa sukka, mutta voi itku mikä pettymys oli se, että valtaosa ohjeista oli edelleenkin 7 Veljestä langalle. Minulla ei ole mitään lankaa vastaan. Siitä saa nopeasti neulottua pitkävartisetkin sukat. Ja tykkään henk.koht. paksuista villasukista. Uutuuksista (ticotico) ei ollut yhtään ohjetta, tai en ainakaan huomannu, korjatkaa jos olen väärässä ja viimeisin sukkalankauutuus Polku puuttui kokonaan. Viimeisen ymmärrän siinä mielessä, että alunperinhän sukkaliitteen piti ilmestyä jo viime talveksi, mutta julkaisu siirrettiin sitten tähän syksyyn. Myös miehille oli ällistyttävän vähän sukkia, mutta niin se taitaa olla neulemaailmassa noin muutenkin, että miehille tehdään usein ihan perussukkia. Kyllä lehtisestä aika monta sukkaparia pääsee puikoille ihan varmasti.

Ja sitten uuteen Novitaan. Joka se oli kerrassaan valtava pettymys. Kahden selailukerran jälkeen en löytänyt mitään neulottavaa. Paitsi ne lemmikkiohjeet. En tykkää uusista Noki ja Silmu langoista yhtään, ja niistä tuntui olevan valtaosa lehden ohjeista. Voihan se olla, että tässä syksyn mittaan lämpenen jollekin ohjeelle, näin on käynyt ennenkin, mutta tällä hetkellä suurin tunnetila lehdestä on pettymys.