Pikkujoulut paljastavat yleensä ihmisistä uusia puolia. Varsinkin työpaikan pikkujouluissa työkaverit saattavat tulla liiankin tutuksi. Ja jos vielä yhdistetään uusi työpaikka, uudet työkaverit ja pikkujoulut, voi kokemus olla suorastaan avartava.

Meillä oli siis työpaikan pikkujoulut. Iso päällikkö oli kovin ystävällinen ja avasi baariin piikin, jota sitten lähes jokainen hyvin ahnaasti kasvatti. Minäkin. Olen kuitenkin onnistunut antamaan itsestäni kohtalaisen hyvä kuvan täällä työpaikalla ja oma esimieheni, sekä jo mainittu iso päällikkö ovat työsuorituksiani kilvan kehuneet. Joten edes yritin käyttäytyä maineeni mukaisesti. Join jokaisen drinkin jälkeen pari lasillista vettä. Hämmentävää oli havaita työkavereissani se perinteinen insinöörien ominaisuudeksikin mainittu juttu. Kun on ilmaista viinaa, sitä on pakko vetää kaksin käsin. Eräs kaveri oli jo alkuillasta siinä kunnossa, että en saanut selvää hänen puheestaan. Tietääkseni pikkujouluissa ei puolisoita petetty, mutta jonkunlaista kourimista oli havaittavissa. Ja löytyihän porukasta sitten lopulta sekin, joka aikansa viinaa kitusiin tintattuaan, sai kerättyä riittävästu rohkeutta ja haistatteli pitkät kaikille pomoille.

Mutta tätä viimeisintä episodia lukuunottamatta pikkujoulut olivat hyvin hauskat. En muista koska olisin viimeksi yhden illan aikana nauranut niin paljon, että poskilihakset olivat seuraavana aamuna kipeinä. Meillä on pääsääntöisesti älyttömän hyvä työporukka, olemme tehneet tänä vuonna järjettömästi töitä, joten olimme ehkä ansainneetkin vetää lärvit firman piikkiin. Maanantaina tätä yhtä haistattelijaa lukuunottamatta kaikki olivat edelleen hyvissä fiiliksissä. Edelliset pikkujoulut joissa olen ollut mukana ovat neljän vuoden takaa, ja ero tunnelmassa tähtitieteellinen. Sori vaan vanha työpaikka, hävisit tässäkin asiassa noin 100-0.

Niin, ja se seuraavan aamun olotila.. Oli kolmen tunnin yöunien, pesemättömien meikkien ja hampaiden vuoksi aika kamala. Päänsärky oli sitä luokkaa, että teki mieli katkaista se irti. Ja Mies kiitteli kun vaimo-kulta oli syönyt valkosipulia.. Ja valvomisesta toivon toipuvani tämän vuoden loppuun mennessä :)