Meillä ovat molemmat pojat oppineet kovasti uusia taitoja. Ihan äitiä hirvittää miten nopsaan nuo vauvelit oikein kasvavat.

Janne puhuu pälpättää ihan jatkuvalla syötöllä. Silmänsä kun aukaisee, niin siitä se alkaa. Nukkuessaankin joskus tulee juttua, mutta vähemmän kuin hereillä ollessa. Miehen kanssa olemme tätä kovasti ihmetelleet, kun kumpikin olemme melko hiljaisia ;o) Pottahommat alkavat sujua ihan kuin itsestään. Janne on viimeisen parin viikon aikana oppinut sanomaan koska täytyy päästä pissalle. Aika ajoin vaippa on ollut aamullakin kuiva, mutta useimmiten täynnä pissaa. Vaipanvaihtojen määrä on vähentynyt huikeasti, eilen taisi käytössä olla kaksi vaippaa. Isomman hädän Janne on tehnyt pottaan jo varmaan puolisen vuotta, muutamaa vahinkoa lukuunottamatta. Uusimpana juttuna on puskapissillä käyminen. Näin sitä tämäkin äiti opettaa jälkikasvuaan kuseksimaan yleisille paikoille.. Puskapissaaminen on niin jänskä juttu, että kun siihen vaan tulee mahdollisuus, niin sinne on päästävä, vaikka ei olis hätäkään. Sitten sitä pinnistellään niin kovaa, että pääsee vähintään paukku, usein jopa joku isompikin sattuma.

Antti puolestaan on ruvennut "ryömimään". Sitä saa äiti olla entistä tarkempi mihin pojan pistää kun itse tulee notkumaan koneelle. Kiinteiden ruokien syömisen aloitimme vasta 5 kk iässä, mutta nyt poika pistelee sapuskaa tuulensuojaan huikeita määriä. Ja se nälkä muuten tulee sit just tietyllä kellonlyömällä. Jos ei pöperöä ole pöydässä klo 8:30, 12, 16 ja klo 19:30, niin tulee kilarit. Iltaruoan pelivaraa lisätäkseni tänään meillä tarjoiltii myös välipala, joka vähensi tuota neljän raivoa huomattavasti. Lisäksi Antti tunnistaa oman nimensä, ja osaa jo vähän leikkiä leluillaan. Siis mikäli Janne sallii. Yleensä Jannen lelut ovat Jannen leluja, eikä niillä Antti saa leikkiä. Myös Antin lelut ovat Jannen leluja, ja mikäli äidin tai isän silmä välttää, lelut viedään käsistä. Ensimmäisiä tä-tä, ba-ba, va-va -juttujakin olemme viikon verran kuulleet.

Nyt on lähdettävä iltapuuron laittoon, kello lähestyy uhkavaasti sitä hetkeä, että pienemmän miehen ääni nousee kristallit rikkovalle taajuudelle.