Puran juuri lastenvaatteita muuttolaatikosta. Niitä, joita ei otettu evakkoreissulle mukaan. Ovat siis olleet käyttämättä miltei 1,5 kk ja hyvin on pärjätty. Että ehkä hiukan ylimitoitettu on toi meidän pilttien vaatevarasto.

Silmiin pisti, että Antille, joka on piakkoin puolivuotias, on kertynyt valtava määrä sukkia. Ja niistä varmaan ylu puolet otsikon mukaisia jarrusukkia. Käsittääkseni aika harva puolivuotinen tai sitä nuorempi kävelee, tai nousee edes seisomaan. Ja koska jarrut ovat sukkien pohjassa, ei niistä ole apua konttaamiseen saati ryömimiseen. Et niinku mikä ihme on niiden pointti? Ja mitä se kertoo minusta, kun meillä niitä on ihan käsittämätön määrä.

Jannellahan jarrusukat ovat ihan ehdoton kapistus. Vauhtia ne eivät hidasta just ollenkaan, joten ihan turhaan niitä jarrusukiksi edes sanotaan. Paitsi jos ne laittaa kenkiin, niin eipä pääse ipana kovin pitkälle mitenkään hurjan nopsaan. Jannen tapauksessa sukat siis estävät liukastumisen. Ilman niitä meillä oltais jatkuvasti itkun märinässä, kun pää kopsuis minne milloinkin (pitäsköhän sittenkin ostaa sellanen kypärä, ois ehkä hieman hyödyllisempi kun jarrusukat).

Mut ei mulla muuta. Jos joku vois valaista tota vauvojen jarrusukka-asiaa, niin ei mee yöunet.