Blogirintamalla on ollut hieman hiljaista, kun kaikki vapaa-aika menee lukiessa. Minuun kun on iskenyt lukukärpänen, ja viimeisen kuukauden aikana olen tehnyt selvää kolmesta kirjasta ja neljättä tavaillaan.

Niin se aika vaan hurahtaa, meidän pieni mies täytti eilen 4kk. Päivää vietettiin Mummolassa, jossa pito oli niin hyvä, että poika ei malttanut nukkua kunnolla edes päiväuniaan.. Ja miksi ihmeessä sitä nyt nukuttaisiin, kun on niin monta syliä, kuten Kummitädin ja Mummon, joissa viihtyy erinomaisesti.

Lääkärineuvolassakin käytiin jo 18. päivä. Painoa pojalla on nyt 5565g ja pituutta 61,4 cm. Että kivasti poika kasvaa. Lääkäri oli ihan ihastuksissaan, kun Janne oli niin iloinen ja nauravainen poika, juttelikin lääkäritädille ummet ja lammet. Saatiin lupa aloitella kiinteiden maistelua, ja tänään sitten kakka panttaava poika sai suuhunsa hieman luumusosetta. Ilmeisen kummaa ainetta se oli, mutta pahempia yökkäilyjä ei tullut. Lusikallisesta iso osa meni pitkin naamaa ja ruokalappua, joten sitä kakkaa odotellaan edelleen. Lääkärin mukaan syytä huoleen ei kuitenkaan ole, koska pojan maha ei mitenkään pömpöttänyt, ilmeisesti vaan kaikki maito menee kasvamiseen.

Nukkuminen on ollut taas vähän sitä sun tätä. Kohta lienee taas aika pitää jonkun sortin unikoulua, äiti kun rupeaa olemaan taas niiiiiin väsynyt, että oksat pois. Pahimmillaan poika heräsi 4 kertaa yössä hirveellä itkulla, eikä rauhoittunut muuten kuin tissille, vaikka olis tehnyt mitä.

Ja sitten "virallinen" 4 kk kuva:

2163862.jpg

Hiukkasen ehkä tärähtänyt, mutta kun kuvassa melkein hymyillään, niin antaa nyt mennä tämän kerran vähän tärähtänytkin kuva. Jos joku tonttu tätä lukee, niin kunnollinen kamera olis kiva.. Tai sitten pikakurssi kuvien ottamisesta.

Jouluakin meillä on valmisteltu. Hankittiin pieni 5,5 kg kinkku:

2163879.jpg

Pahoittelen sotkuista pöytää. Mutta tuo "kinkku" ja sen alla oleva liina tulevat aika hyvin esiin ;o)

Meillä on joulua valmisteltu ihan pienin askelein. Se oikea kinkkukin on hankittu. Osa huushollista on siivottu, osa odottaa aikoja parempia. Kuusen kävimme ostamassa tänään, ostettiin komia Siperian hopeakuusi tms. Neulaset olivat hieman hopeaan hohtavia. Tontunhommia ollaan tehty, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, lahjoja on paketoitu ja toimitettu ympäri Suomen, kun Korvatunturilla ollaan oltu kovin kiireisiä tänä vuonna. Niin moni perhe kun tarvitsee ylimääräistä jouluiloa irtisanomisten ja lomautusten vuoksi.

2163910.jpg

Rauhaisaa joulun odotusta kaikille lukijoille!